Heb je een nieuw huis gekocht? Gefeliciteerd!

Graag geven we je tips wat betreft verzekeringen in combinatie met de aankoop van een (nieuwe) woning.

Heb je een nieuw huis gekocht? Gefeliciteerd!

Heb je een nieuw huis gekocht? Gefeliciteerd!

Bij deze geven we je graag wat tips wat betreft verzekeringen in combinatie met de aankoop van een (nieuwe) woning. Er zijn namelijk een aantal verzekeringen die verplicht worden gesteld of in ieder geval worden aanbevolen als je een woning koopt.

Verplicht: Opstalverzekering
Bij het afsluiten van een hypotheek wordt vaak door de hypotheekverstrekker een (goede) opstalverzekering verplicht gesteld. Een opstalverzekering sluit je af om gedekt te zijn tegen materiële schade door bijvoorbeeld inbraak, brand en stormschade.

Wat is er dan verzekerd? Eigenlijk zijn je huis zelf en alles wat er aan vast zit verzekerd, dus ook je de inbouwapparatuur, de garage maar ook het aanrecht.

Heb je een appartement gekocht en regelt de Vereniging van Eigenaren je woonhuisverzekering? Neem dan altijd even contact op met de Vereniging van Eigenaren hierover met de vraag of je goed verzekerd bent.


Vaak verplicht: Overlijdensrisicoverzekering
Het klink misschien een beetje vreemd, maar een overlijdensrisicoverzekering heeft echt iets met je huis te maken. De hypotheekverstrekker wil namelijk zeker weten dat je jouw hypotheek afbetaalt, ook als jij of je partner komt te overlijden.

Als je komt te overlijden, helpt de overlijdensrisicoverzekering mee met het dekken van de kosten om de hypotheek af te lossen. Het geld dat daarbij vrij komt, zorgt ervoor dat je partner of nabestaanden in staat zijn de hypotheek (deels) af te lossen en hierdoor eventueel in de woning kan blijven wonen.


Aanbevolen: Aansprakelijkheidsverzekering
Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die je per ongeluk veroorzaakt aan een ander óf aan de spullen van een ander. Dit geldt ook voor de schade die jouw spullen veroorzaken aan een ander óf aan de spullen van een ander.

Bijvoorbeeld als je de vaas van de buurvrouw laat vallen, of als je vriend struikelt over de oplader van jouw laptop en hierdoor zijn pols breekt.


Aanbevolen: Inboedelverzekering
In veel gevallen wordt een inboedelverzekering samen afgesloten met een opstalverzekering. Bij een opstalverzekering is je woning wel beschermd tegen onder andere waterschade, brand en inbraak maar de spullen in de woning niet. Hier kun je een inboedelverzekering voor afsluiten.


Handig: Rechtsbijstandverzekering
Met een rechtsbijstandsverzekering ben je verzekerd voor juridische hulp bij een conflict. Dit geldt voor woningconflicten, bijvoorbeeld over conflicten over spullen of diensten die je hebt gekocht maar ook bij een verbouwing. Als huiseigenaar kun je bijvoorbeeld een meningsverschil krijgen met een aannemer of te maken krijgen met een burenruzie. Dan is het fijn om een rechtsbijstandverzekering te hebben.


Ervaar bij Suelmann het gemak van alles onder één dak: 

Samen met Suelmann